Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vedení EU je nepoučitelné

Ve Velké Británii proběhlo dlouho očekávané referendum o jejím setrvání v EU. Zdá se, že jeho (alespoň z 50 %) předpokládatelným výsledkem byli zaskočeni úplně všichni a nejvíc ti, kteří hlasovali pro odtržení.

Objevily se názory o nutnosti opakování referenda – zřejmě do té doby, než bude výsledek pro určité kruhy přijatelný. Objevili se názory, že referendum se nemá používat, rozhodovat mají elity, které mají potřebné informace. Zastáncům této teze nesporně uniklo, že tyto „elity“ byly vytvořeny demokratickou volbou, tedy obdobou referenda. Z možnosti, že by se stejných informací jako elitám dostalo i veřejnosti jim zřejmě vstávaly vlasy hrůzou na hlavě.

            Po vyhlášení výsledků referenda se ihned objevili informace, že předseda Evropské komise Jean-Cloude Juncker téměř okamžitě odstoupí a s ním i mnozí z dalších 29 členů komise. Ovšem jak je známo, žádná kaše se nejí tak horká, jak se uvaří a v Bruselu zřejmě vůbec ne. Potrefené husy, tedy ti, kteří měli na špatné práci EK svůj podíl, se ozvali a začali Junckerovi a dalším vyjadřovat podporu. Nakonec je vlastně vše v pořádku, možná Britové zůstanou, musíme řešit běžnou agendu. A tak EU vydává další více či méně nesmyslné směrnice a zákony, ale zásadní problémy neřeší.

            Je nesporné, a jen hlupák si to nepřizná, že za současným katastrofálním stavem stojí dvě věci.

  1. přijímání a dokonce pozvání obrovského množství údajných běženců z afrických muslimských zemí. Nikdo při tom téměř nekontroloval, kdo jednotliví lidé jsou, do evropského prostoru byly vpuštěny tisíce lidí zcela bez dokladů, nikdo pořádně nekontroloval jejich zdravotní stav, především jejich bezinfekčnost. Místo řešení těchto problémů EU a paní Merkelová vymyslely KVÓTY. Přerozdělí běžence i do zemí, kam ani sami běženci nechtějí podle kvót, které zdatní evropští úředníci rychle vytvořili. U nás i v zemích Visegradu nastal odpor, jehož příčinu zřejmě pan Juncker a další dodnes vůbec nepochopili. Nařizovali nám přijmout nějaké tisíce uprchlíků a dobře se o ně starat. Přehlédli však, že Češi mají jednu hnusnou vlastnost, a tou je PAMĚŤ. Dobře si totiž pamatujeme, jak s námi, už jako s plnoprávnými příslušníky členského státu EU v r. 2004 a následujících jednala! Stávající členové s výjimkou Irska, Velké Británie a Švédska nám na dva roky „z důvodu ochrany před levnou pracovní silou“ zakázali pracovat v jejich zemích. Většina států si po dvou letech dvouletou lhůtu prodloužila o tři roky, tedy na pět let. Definitivně toto diskriminační opatření skončilo až v roce 2011. A o pět let později nám chce EU nařizovat, že se máme starat all inclusive o hosty, pozvané Německem? Stále jsme a zřejmě v EU vždy budeme outsiderem, na kterého se „lepší“ členové dívají z patra, případně se soucitem.
  2. naprosté selhání ozbrojených složek v ochraně vnějších hranic EU. Pokud Evropská komise nebyla schopna ochranu hranic zvládnout, byla povinna neprodleně o ochranu požádat nejvyšší vedení NATO. Takto pan Juncker vpustil do Evropy Trojského koně Islámského státu se všemi důsledky. Současný pokus o vytvoření Evropské společné hraniční a pobřežní stráže je dalším zoufalým pokusem vedení EK udržet se ve funkcích. Měla by to být stráž ad hoc s předpokládaným nutným souhlasem dané hraniční země s jejím vysláním. Nejedná se tedy o tolik potřebnou trvalou ochranu evropských hranic! Není ani stanoveno to základní, jakým způsobem bude stráž zasahovat, zda bude mít možnost potopit plavidlo, které naruší hranice EU nebo jak bude s tímto plavidlem zacházeno. Je to jeden ze zoufalých pokusů europolitiků zachovat současný stav a nepřipustit žádné, natož personální změny. I naše vláda používá stará komunistická klišé, že „je nutno zachovat klid na práci“ apod., která však říkají, nesahejte nám na naše dobrá bidla, vždyť nám se v nich líbí.
Autor: Ivan Kazimour | čtvrtek 7.7.2016 1:48 | karma článku: 30,82 | přečteno: 759x
  • Další články autora

Ivan Kazimour

Výročí

V těchto dnech si připomínáme 25. výročí od dne, kdy byla Česká republika přijata do Severoatlantického paktu, tedy NATO. Neměli bychom ale zapomenout na 30. výročí podepsání tzv. Budapešťského m

13.3.2024 v 0:30 | Karma: 10,79 | Přečteno: 193x | Diskuse| Politika

Ivan Kazimour

Zavedení vojenské služby

V současné době se v souvislosti s možným rozšířením ukrajinského válečného konfliktu na území východní Evropy stále častěji mluví o možnosti znovuzavedení povinné vojenské služby. Je to potřeba a je to reálné?

26.2.2024 v 14:07 | Karma: 14,00 | Přečteno: 496x | Diskuse| Společnost

Ivan Kazimour

Dovolená v Albánii

Rozhodli jsme se s manželkou strávit část letošní dovolené v Albánii, o které CK tvrdí, že je to hit posledních let.

13.9.2023 v 10:21 | Karma: 22,24 | Přečteno: 961x | Diskuse| Cestování

Ivan Kazimour

Generál Pavel

Osoba generála Pavla mne zaujala již v r. 2019, kdy jsem četl knihu Vladimíra Mertlíka V první linii. Když se pak později objevily zprávy o jeho možné kandidatuře na funkci prezidenta republiky, uvítal jsem to.

21.3.2023 v 14:17 | Karma: 11,82 | Přečteno: 636x | Diskuse| Politika

Ivan Kazimour

Co s dětským lékařstvím?

V poslední době se ukazuje rozpor mezi oficiálním stanoviskem, že české lékařství je na špičkové úrovni a mezi jeho dostupností. Nejsou léky, čeká se na lékařské zákroky, nejsou zdravotní sestry, je málo lékařů.

27.12.2022 v 1:18 | Karma: 13,53 | Přečteno: 381x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 29
  • Celková karma 12,40
  • Průměrná čtenost 595x
Dlouhou část života se zabývám historií. Píšu proto, protože mne to baví, vydělat se tím nedá a snad ani nechci. Jako elektronické knihy jsem vydal velmi obsáhlou práci „Průvodce dějinami zdravotnictví“, http://www.jine-knihy.cz/kniha/pruvodce-dejinami-zdravotnictvi o které si troufám tvrdit, že je nejobsažnější u nás a potom studii „Edvard Beneš bez adorace“ https://www.kosmas.cz/knihy/205623/edvard-benes-bez-adorace/ mapující život našeho druhého prezidenta v kontextu doby za využití vzpomínek jeho vrstevníků.

Seznam rubrik