Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co nám to slibují? Co to chtějí?

V poslední době se objevila prohlášení našich i evropských politiků, ve kterých požadují či doporučují určité změny v zákonech. 

Ať již to byl pan Škromach, který pod vlivem blížících se voleb (a možná i vína) doporučil, aby lidé jezdili na kolech pod vlivem alkoholu. Nebo půvabný návrh na zákaz nošení burkin! V neposlední řadě to byl pan Sobotka – ten nikdy nezklame – se svým návrhem na vytvoření Evropské armády.

Panu Škromachovi se podařilo protlačit Senátem změnu zákona 361/200  Sb. o silničním provozu s tím, že cyklisté mohou jezdit pod vlivem alkoholu nejen po svých cyklostezkách, ale i po silnicích 3. třídy. To odporuje nejen zdravému rozumu. Znevýhodňuje to ostatní účastníky silničního provozu, kteří nejen že musí být střízliví, ale musí splňovat i další osobnostní i technické předpoklady. Pozoroval jsem činnost policistů na silnici 1. třídy, kdy zastavovali automobily pro vyšší než předepsanou rychlost, ale projíždějících cyklistů bez zpětných zrcátek, osvětlení apod. si ani nevšimli. Jak se bude posuzovat nehoda napitého cyklisty? Zůstane tu jediná, morální pravda, že pokud tato novela zákona umožní smrt jednoho jediného člověka, pak byla nejen nepotřebná, ale škodlivá. Morální odpovědnost si až do své smrti ponesou ti, kdo pro tuto novelu hlasovali.

Že to je prkotina, snad, možná, ale svědčí o špatném stavu naší společnosti. Ale jak se Evropa vyrovná s nošením burkin v evropských akvaparcích? Doufám, že snadno. Řekl bych zaplať Pán Bůh za ně. Je to opravdu složitý leč přece jen koupací oděv. Pořád lepší, než to co jsem opakovaně zažil v Egyptě, když muslimka s dětmi v tom svém černém hábitu dorazila k bazénu, a i s těmi hadry v klidu hupsla do vody, osvěžila se, pak svolala děti a pokračovala dál. V tom vedru za chvilku její šat uschl, takže miss mokré tričko se nekonala. Zda se věnovala někdy před tím nějaké další hygieně, bylo ve hvězdách. Někteří „politici“ však již přišli s radikálním řešením – zakážeme Islám. A co svoboda náboženství? Tu zrušíme? Asi by bylo účinnější nezakazovat islám, či jiná náboženství nebo politická hnutí, ale zakázat projevy těchto náboženství, které nám vadí, ovšem obecně. Vadí nám zahalování obličejů a nošení šátků. Naše města, dálnice, obchodní centra jsou dnes prošpikovaná tisíci kamer, které již dokáží nalézt konkrétního člověka podle tváře. Proč tedy nezakázat zakrývání obličeje na veřejných místech a nošení šátků v uzavřených veřejných místech obecně a úplně. Pro každého, křesťana, muslima i bezvěrce. Pro každého. Mimochodem. Pokud přiletí česká žena např. do Saudské Arábie, již v letadle si musí obléknout burku či nikáb, tak proč by to nemělo jít obráceně? Proč nezakázat modlení se na veřejnosti mimo tomu určené stavby? (Kdo nezažil pár stovek modlících se muslimských mužů, blokujících silnici tuto větu nepochopí). Proč povolovat stavbu muslimských svatyní v naší sekulární zemi. (Já vím, zatím ti naši strejci nedokázali ani zakázat kouření v hospodách).

A co ten pan Sobotka se svou Evropskou armádou? No na to se vyloženě těším. Vždyť jsme přeci v NATO! Znamená to tedy, že NATO selhalo? Hmmmm. A v NATO je i Turecko! Takže my teď budeme prosit ostatní členské státy NATO, zda-li by Evropě, když jí poteče do bot, velmi laskavě nepomohly. Třeba za bezvízovou doložku. Ale ne, nebudeme, díky Slávkovi, který to s tou Evropskou armádou fakt pěkně rozlousknul. Vždyť my si můžeme poradit sami!!! A že to nikoho nenapadlo už dříve? No je pravda, že tam byl takovej drobnej háček. Na Evropu se valily – no spíš se pomalu přibližovaly – čluny plné údajných uprchlíků. Asi tam někdo zmatkoval, nedodržel úřední postup a první desítky arabských spoluobčanů přistály na evropském území. Nikdo nenašel sílu říci pardon, jste na hranicích výsostných vod svrchovaného státu (Řecka, Itálie….), dále nesmíte, podrobíte se kontrole dokladů atd. Každého úspěšného „uprchlíka“ následovaly stovky dalších. Jejich proud se stal nezvladatelným. Když jejich lodě překračovaly hranici výsostných vod evropských států, nikdo nevydal rozkaz „potopit!“. Není to v těchto krajích zvykem posílat na smrt ženy a děti, neboť se naivně domníváme, že ženy a děti nebojují a proto jsou jaksi mimo.

Takže pane doktore Sobotko! Dokážete to? Dokážete alespoň zvednout ruku PRO, až se bude hlasovat, zda „Vaše“ Evropská armáda má potápět lodě s ženami a dětmi, až se bude hlasovat o totální likvidaci určitých arabských území, až dojde k vyhlazovací válce? Dokážete to? Pokud ne, tak co tady blbnete s armádou bez politického zadání!

Autor: Ivan Kazimour | pondělí 29.8.2016 0:49 | karma článku: 14,61 | přečteno: 288x
  • Další články autora

Ivan Kazimour

Výročí

V těchto dnech si připomínáme 25. výročí od dne, kdy byla Česká republika přijata do Severoatlantického paktu, tedy NATO. Neměli bychom ale zapomenout na 30. výročí podepsání tzv. Budapešťského m

13.3.2024 v 0:30 | Karma: 10,79 | Přečteno: 194x | Diskuse| Politika

Ivan Kazimour

Zavedení vojenské služby

V současné době se v souvislosti s možným rozšířením ukrajinského válečného konfliktu na území východní Evropy stále častěji mluví o možnosti znovuzavedení povinné vojenské služby. Je to potřeba a je to reálné?

26.2.2024 v 14:07 | Karma: 14,00 | Přečteno: 496x | Diskuse| Společnost

Ivan Kazimour

Dovolená v Albánii

Rozhodli jsme se s manželkou strávit část letošní dovolené v Albánii, o které CK tvrdí, že je to hit posledních let.

13.9.2023 v 10:21 | Karma: 22,24 | Přečteno: 962x | Diskuse| Cestování

Ivan Kazimour

Generál Pavel

Osoba generála Pavla mne zaujala již v r. 2019, kdy jsem četl knihu Vladimíra Mertlíka V první linii. Když se pak později objevily zprávy o jeho možné kandidatuře na funkci prezidenta republiky, uvítal jsem to.

21.3.2023 v 14:17 | Karma: 11,82 | Přečteno: 636x | Diskuse| Politika

Ivan Kazimour

Co s dětským lékařstvím?

V poslední době se ukazuje rozpor mezi oficiálním stanoviskem, že české lékařství je na špičkové úrovni a mezi jeho dostupností. Nejsou léky, čeká se na lékařské zákroky, nejsou zdravotní sestry, je málo lékařů.

27.12.2022 v 1:18 | Karma: 13,53 | Přečteno: 381x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 29
  • Celková karma 12,40
  • Průměrná čtenost 595x
Dlouhou část života se zabývám historií. Píšu proto, protože mne to baví, vydělat se tím nedá a snad ani nechci. Jako elektronické knihy jsem vydal velmi obsáhlou práci „Průvodce dějinami zdravotnictví“, http://www.jine-knihy.cz/kniha/pruvodce-dejinami-zdravotnictvi o které si troufám tvrdit, že je nejobsažnější u nás a potom studii „Edvard Beneš bez adorace“ https://www.kosmas.cz/knihy/205623/edvard-benes-bez-adorace/ mapující život našeho druhého prezidenta v kontextu doby za využití vzpomínek jeho vrstevníků.

Seznam rubrik