Diskuse

Sucho

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Udivuje mne ovsem, ze se k tomu jeste nevyjadril drivejsi reditel zemekoule.

0 0
možnosti
PJ

P87e43t56r 58J70í76l96e81k

2. 8. 2018 16:04

On je hrozivé to, že prameny slábly i v letech kdy byl srážek nadbytek. V rozhodujících pramenných oblastech jsou položeny drenáže, které srážkovou vodu odvádějí do napřímených koryt, tudíž nezásobí spodní prameny. Nefunguje ve zmeliorované krajině ani vsak vody z rozlivu do údolních niv. Scelení lánů a způsob jejich obdělávání se na všem podílí také. Kdyby se včas přistoupilo j nápravě naší poničené krajiny, sucho by nemělo tak drastický průběh.

2 0
možnosti
Foto

Pole jsou ubitá těžkou technikou, chybí otvory po červech, kterými se dříve voda snadno vsakovala do půdy. Chemicky obhospodařované plochy jsou bez života. Sklízíme plody vývoje, který pro nás vytýčili "odborníci". Sice si můžeme tleskat, že se podíl zaměstnanců v zemědělství snížil z 30% na 2%, ale cena, kterou za to platíme je nedozírná.

3 0
možnosti
MT

Dešťová a splašková kanalizace se samozřejmě běžně odděluje, pokud se buduje nová. Ale na sucho to nemá a nebude mít žádný vliv.

0 1
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 12,39
  • Průměrná čtenost 595x
Dlouhou část života se zabývám historií. Píšu proto, protože mne to baví, vydělat se tím nedá a snad ani nechci. Jako elektronické knihy jsem vydal velmi obsáhlou práci „Průvodce dějinami zdravotnictví“, http://www.jine-knihy.cz/kniha/pruvodce-dejinami-zdravotnictvi o které si troufám tvrdit, že je nejobsažnější u nás a potom studii „Edvard Beneš bez adorace“ https://www.kosmas.cz/knihy/205623/edvard-benes-bez-adorace/ mapující život našeho druhého prezidenta v kontextu doby za využití vzpomínek jeho vrstevníků.

Seznam rubrik