Diskuse

Film Masaryk

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Víte do čeho to zapadá? Dehonestujte, či zbavte aureoly všechny významnější figury národa, nebo státu a zničíte jeho kulturu, národnost i státnost. Globalizace přede vším.

0 0
možnosti

Ševčíkův film jsem ovšem neviděl, ale nedávno vysílala ČT dokument o Janu Masarykovi. Z těch složitých peripetií Masarykova života bylo nasnadě, že natočit o něm DOBRÝ hraný film, je opravdu těžká výzva pro tvůrce, asi by se to povedlo Bergmanovi nebo jinému špičkovému režisérovi, určitě i Formanovi. Ale kdo je Ševčík? Nicméně film dostal tolik cen, že žádný lepší film vloni Češi nevyrobili. Tak to jsem na to fakt zvědavý. Mimochodem jen vztahy v rodině TGM musely být velmi složité zejména po válce, kdy dva jeho vnuci padli.

0 0
možnosti
Foto

Masaryk se nacházel v americkém blázinci, kde jerj přijela vyzvednout jeho matka, Teď o tom byl nedávno byl v televizi dokumentární pořad. Kde se četla korospondence, kterou on psal z blázince.

0 1
možnosti

V dokumentu byla opravdu zmínka o jakémsi ústavu pro mentálně retardované, kde byli mladí chlapci a JM se tam věkově vůbec nehodil, taky se zjistilo, že není retardovaný.

0 0
možnosti

...mám dojem,že se dovíme takové věci,že nám polezou oči z důlků...záleží ale na tom který režisér si to vezma za své a bude se to snažit zveřejmit a to potom bude mela neb se zatím npř.jenom můžeme tu a tam domnívat a to nepodloženě...to se bude muset předělávat veškerý pořad GEN...no uvidíme8-o!!

1 0
možnosti
Foto

Stojí za drobnou poznámku, že Jaroslav Marvan a několik dalších herců se účastnilo v květnu 1947 mohutného národněsocialistického průvodu Prahou, jak alespoň vyplývá z poděkování, které bylo opublikováno v tehdejším Svobodném slově.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS